Gezonde voeding bevat weinig suiker

Wekelijks geeft Lekr je een zetje om gezond en gevarieerd te eten. 🥗🍅🥦🥑🌰

Reden 2: Gezonde voeding bevat heel weinig suiker

Het is algemeen bekend dat het eten van een overmaat aan suiker en suikerhoudend voedsel, een verhoogde kans geeft op het krijgen van overgewicht of obesitas, insuline resistentie, diabetes type 2, leververvetting, en hart- en vaatziektes.

Over het algemeen bevat gezonde voeding relatief weinig suikers, en als er veel suiker in zit, dan is dit altijd gecombineerd met vezels en andere voedingsstoffen die je bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier in bedwang houdt.

Bijvoorbeeld: Fruit bevat relatief veel suiker, maar bevat ook nog eens vezels en water. Hierdoor is het minder geconcentreerd dan bijvoorbeeld fruitsapjes. 

Suiker is een drug. Het is een giftig goedje en het is erg verslavend. Er zouden grote doodskoppen op pakken suiker moeten staan. Niet alleen op pakken suiker maar op alle producten waar vormen van suiker inzitten. 

Een tsunami van suikers

Suiker is een hele goedkope grondstof en het wordt door de voedingsindustrie werkelijk overal ingestopt. Ook daardoor werkt het verslavend; omdat we langzaamaan, ongemerkt gewend zijn geraakt aan de zoete smaak van tomatenketchup, pindakaas, muesli, fruityoghurt, kant-en-klaar producten, brood, vleeswaren, mayonaise en ga zo maar door. Werkelijk overal wordt suiker in gestopt. Lees de etiketten in je keukenkastje maar eens.

De vele verborgen gezichten van suiker

Suiker heeft vele gezichten en veel ervan zijn verstopt. Naast alle soorten waar het woord suiker inzit, zoals basterdsuiker, zijn er vele verborgen vormen. Ik noem er hier enkelen maar er zijn er nog meer: glucosestroop, dextrose, sacharose, melasse, maltodextrine, karamel, lactose, monosacharide, muscovado, polysachariden, fructose, agave, ahornsiroop, disachariden, treacle, en stevia. Snap je hoe we misleid worden door de voedingsmiddelenindustrie?