Over Lekr

 • PUUR
 • In onze keuken voornamelijk dagverse producten en geen suiker of kunstmatige toevoegingen. Geen massaproductie maar eigen bereidingen met liefde gemaakt door Claudia, medestichter van Smaakatelier in Borgloon.

   

 • TOEGANKELIJK
 • Lekr is die eerste stap om van gezond een gewoonte te maken, een levensstijl. Onze afhaalmaaltijden zijn er voor iedereen die wil genieten van een lekkere, gezonde en verrassende keuken zonder zelf uren achter het fornuis te hoeven staan. Wij willen dat onze gerechten voor iedereen bereikbaar zijn.  Met onze pick-up points bij u in de buurt realiseren we dit stap-voor-stap. Voor de gegadigden die in de regio wonen leveren we twee keer per week aan huis op welafgesproken tijdstippen en welbepaalde dagen.

   

 • INSPIRATIE
 • Gezond mag ook inspirerend zijn. We doen ons best om een inspirerende omgeving te creëren, die de schoonheid van puur eten laat zien. Bij Lekr vind je op het label 1 op 1 wat het gerecht inhoudt. Onze recepten bevatten gunstige koolhydraten, gezonde vetten en voldoende eiwitten. 

  Lekr streeft naar een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon.

  Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak om gezond te eten, toch wordt de stap nog te weinig gezet omwille van de associatie met saai, niet lekker en weinig eten. 

  Lekr bewijst het tegendeel!
  Groenten staan in de schijnwerpers! Groenten leveren weinig calorieën en veel voedingsstoffen; ze bevatten de meeste vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Ze geven veel voordelen voor onze gezondheid en zorgen voor een lager risico op chronische ziekten. Wanneer je bord dus voor minstens de helft uit groenten bestaat, krijg je dus automatisch vele gezonde voedingsstoffen binnen en eet je minder snelle koolhydraten zoals aardappelen, brood of pasta. Je eten verteert tevens beter .

  Gezond eten is een moeilijk begrip en de meningen hierover lopen nogal uiteen. Gezonde voeding wordt niet door iedereen op dezelfde manier geïnterpreteerd. Wie vinden het belangrijk om je lichaam de energie en voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. Daarom berekenen wij per maaltijd de macronutriënten (macro’s). Ze vormen de basis van onze voeding en hebben behoorlijk wat invloed op het functioneren van ons lichaam. Wij promoten een maaltijd met gunstige koolhydraten, veel eiwitten, en gezonde vetten. Uiteraard zijn de macro’s per persoon verschillend. De hoeveelheid macronutriënten die je nodig hebt, is vooral afhankelijk van de fysieke doelen die je jezelf stelt en je lichaamstype. Wil je vooral afvallen of probeer je spieren op te bouwen? Wij bieden gerechten aan met een mooi evenwicht qua macro’s. Aarzel zeker niet om contact op te nemen met een voedingscoach om jouw persoonlijke waarden te ontdekken.

  Sinds februari 2022 werkt LEKR onder de vleugels van Smaakatelier uit Borgloon. 

  Smaakatelier werd in leven geroepen in 2009 door Claudia Infantino en Diederik Claes.  Oorspronkelijk begonnen als Algemene Groenten en Fruit winkel en al snel de overstap gemaakt naar Délicatessen, bereide maaltijden bestaande uit Zuiderse specialiteiten en gezond “Healthy”, creatieve belegde broodjes, catering op locatie en Ultra Vers.  Het healthygamma is in handen van Claudia, typerend voor haar kookkunsten zijn “kruiden op smaak”, geen poedertjes of smaakversterkers en 100% productkennis.  De overname van LEKR is een mooi verlengstuk op het werk dat Claudia al ettelijke jaren neerzet in haar delicatessenzaak.  

  Claudia Infantino: “Bij de overname van LEKR beschikken wij nu over een online platform met een volledig uitgewerkt leveringssysteem en mooi aantal pick-up points in de bredere regio.  Bedoeling is telkens onze actieradius te verbreden door telkens nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zo steeds meer mensen kunnen te bereiken.”